نحوه کاشت شاهی و روش اصولی کاشت و نگهداری آن | سایت گلابی

آموزش کامل نحوه کاشت شاهی | روش کاشت شاهی در گلدان

نحوه کاشت شاهی

معرفی گیاه شاهی

شاهی یکی از سبزیجاتی است که از نظر شرایط محیطی و نوع خاک انتظار زیادی ندارد. در هر نوع خاکی رشد می کند و از آنجا که به رطوبت زیادی نیاز دارد، خاک های قوی، مرطوب، رسی و ماسه ای مناسب ترند. آبیاری در این سبزی به طور مداوم و روزانه انجام می شود و خاک کرت هرگز نباید خشک شود.

شاهی گیاهی یکساله با نام علمى Lepidium sativum که به خانواده چلیپائیان (Crucifereae) تعلق دارد. این گیاه حدود 20 تا 30 سانتی متر طول دارد. منشا آن به منطقه وسیعی از مصر تا تبت نسبت داده می شود و سابقه کشت آن به 2000 سال پیش برمی گردد.

در این مقاله شما را با اصول کامل نحوه کاشت شاهی آشنا می‌کنیم.

برای مشاهده انواع گل و گیاهان و خرید نهال می توانید کلیک کنید.

گیاه شناسی شاهی

شاهی گیاهی یکساله با نام علمى Lepidium sativum که به خانواده چلیپائیان (Crucifereae) تعلق دارد. بوته اش به ارتفاع حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر است. منشا آن به منطقه وسیعی از مصر تا تبت نسبت داده می شود و سابقه کشت آن به 2000 سال پیش برمی گردد. برگها و ساقه های آن سبز روشن و گلها به رنگ صورتی روشن یا سفید با برگهای بیضی شکل و طعم آن تیز و سرشار از مواد معدنی K. و Ca ، P. ، I. ، Fe و ویتامین های C. و A. Is است.

از برگهای بدون مو و دندان آن برای تغذیه انسان استفاده می شود. گلهای آن صورتی روشن یا سفید ، میوه آن بیضوی مدور ، به طول 5 تا 6 میلی متر و عرض 3 تا 4 میلی متر است و دارای برگ های بالدار قابل توجه است. نوع اتومبیلی که به چشمه ها ، برگها یا نهرهایی می روید که آب آنها تمیز باشد. سبزیجات شاهی را می توان خیلی راحت کاشت و آماده برداشت خیلی راحت و سریع است. این گیاه برای روش هیدروپونیک (رشد و نمو گیاه در آب) نیز مناسب است. قسمتهای قابل استفاده شاهی شامل ریشه ، برگ و دانه های شاهی است.

 

نیازهای اکولوژیک شاهی

شاهی یکی از سبزیجاتی است که از نظر شرایط محیطی و نوع خاک انتظار زیادی ندارد. در هر نوع خاکی رشد می کند و از آنجا که به رطوبت زیادی نیاز دارد ، خاک های قوی ، مرطوب ، رسی و ماسه ای مناسب ترند. آبیاری در این سبزی به طور مداوم و روزانه انجام می شود و خاک کرت هرگز نباید خشک شود. محصول به برگهای جدید بریده می شود یا گیاه کاملاً قطع می شود. این گیاه در برابر سرما مقاوم است.

نحوه کاشت شاهی

 شاهی سبزی یک ساله است که در بهار و پاییز کاشته می شود. شاهی در کمپوست مرطوب، غنی، با زهکشی خوب یا پوسیده شده رشد بهتری خواهد داشت. ترکیبی از (کوکوپیت + پیت ماس). برای تقویت خاک، ریز مغذی یا کود حیوانی به آن اضافه کنید. هرچه نور خورشید بیشتر باشد ، احتمال قارچ روی برگها کمتر است. این گیاه باید در دوره های خشک و بدون باران مرطوب نگه داشته شود. سعی کنید از محلول پاشی برگها خودداری کنید. بذرهای شاهی در عمق نیم سانتی متری خاک با سمپاشی یا پشت سر هم کاشته می شوند.
نحوه کاشت شاهی به اینصورت است که آنها را به مقدار زیاد بپاشید و کمی خاک بر روی آنها قرار دهید. و خاک را مرطوب نگه دارید تا دانه ها جوانه بزنند. از آنجا که دوره رشد شاهی کوتاه است، حدود 30 تا 40 روز، می توان چندین بار در طول فصل کاشت. می توانید بذرها را در گلدان بکارید و آنها را هشت هفته قبل از پایان سرما و سرما در خانه نگه دارید و پس از پایان سرما و یخبندان آنها را به بیرون منتقل کنید.
نحوه کاشت شاهی

روش تکثیر شاهی

بذرهای شاهی به دلیل ظرافت با شن و ماسه باد مخلوط می شوند و در مناطق معتدل، اواخر زمستان و اوایل بهار، با دست و بطور خطی در قطعه هایی که قبلاً با خاک مناسب و نیمه سبک تهیه شده اند ، کاشته می شوند و سپس روی زمین با حیوانات کود کشاورزی. آنها کاملاً پوسیده، پوشیده و آبیاری شده اند. وقتی گیاه به اندازه کافی رشد کرد و جا افتاد ، باید روی هر ردیف در فواصل منظم 15 سانتی متر نازک شود. مقدار بذر مورد نیاز برای 10 متر مربع 10 گرم است.

 

آفات و بیماری های شاهی

علت زرد شدن برگ های شاهی :

بعد از جوانه زنی زیاد آبیاری کنید و وقتی رطوبت خاک کم است به طور معمول آبیاری کنید.
آبیاری کم، گرما و هوای خشک
تخلیه ناکافی خاک و گلدان هایی که اجازه خروج آب اضافی را نمی دهند.
آفات

علت سبز نشدن بذر سبزی شاهی :

گرما و سرما بیش از حد – آبیاری ضعیف – نارس بودن دانه های شاهی
یکی از آفات مهم شاهی شته است و یکی از بیماری های مهم آن کپک پودری است و به دلیل نازک بودن برگها بهتر است در اسرع وقت زمینه را از نظر آفات بررسی کنید.

خواص درمانی شاهی

شاهی همچنین به عنوان غذا و دارو استفاده می شود. شاهی دارای اثر ضد اسکوربات قوی و همچنین مهار کننده اشتها ، ادرار آور و تصفیه کننده خون است. مصرف دانه های آن به عنوان ملین و به دلیل وجود ویتامین های C و E در شاهی، این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی عالی برای جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد است. در نتیجه، این ماده ای ضد سرطان است.
شاهی از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. برگهای شاهی محرک ، ادرار آور و ضد باکتری هستند. این برگها برای درمان بیماری اسکوربوت و کبد مفید است و همچنین به عنوان مرهم در مناطق دردناک یا آسیب دیده استفاده می شود. شاهی علاوه بر ویتامین C، حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و اسید فولیک است، بنابراین برای افراد کم خون مفید است. شاهی حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A. و روغنهای اساسی است.
به همین دلیل، برای غشای مخاطی دستگاه تنفسی و در نتیجه برای افراد مبتلا به آسم بسیار مفید است و مانند بسیاری از سبزیجات در گروه چلیپا، مانند کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ، حاوی گلوکوزیدها است. این مواد باعث تحریک فعالیت کلیه ها و تقویت معده و کیسه صفرا می شوند، بنابراین شاهیA برای کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند توصیه می شود.
تخم مرغ های شاهی طعم تند و تلخی دارند. این ماده دارای چربی سوزی، تصفیه کننده خون، شیر دهنده، قاعدگی است و داروی مناسبی برای درد چشم است. دانه های شاهی قدرت جنسی را تقویت می کنند و دانه های آن برای جذام ، بیماری های پوستی، اسهال خونی، اسهال، سوء هاضمه، بیماری های چشم، اسکوربوت، آسم و سرفه مفید است.

منبع: gg.gg is.gd

روش کاشت شاهی در گلدان ، کاشت شاهی در اب ، روش کاشت شاهی برای سبزه عید ، فیلم کاشت شاهی در گلدان ، فصل کاشت شاهی ، کاشت سبزه شاهی در خاک ، صفر تا صد کاشت شاهی ، فیلم کاشت شاهی در گلدان ، روش کاشت شاهی برای سبزه عید  ، کاشت شاهی در سبد میوه ، کاشت شاهی در باغچه ، فیلم کاشت شاهی در باغچه ، روش کاشت شاهی در گلدان ، کاشت شاهی در خاک برای عید ، صفر تا صد کاشت شاهی ، کاشت شاهی در باغچه ، کاشت شاهی برگ پهن ، روش کاشت شاهی در گلدان ، فیلم کاشت شاهی در گلدان ، کاشت سبزی در اب ، عمق کاشت شاهی ، کاشت سبزه شاهی در خاک ، علت زرد شدن سبزی شاهی ، فصل کاشت شاهی ، نحوه کاشت شاهی ، روش کاشت شاهی در گلدان ، شرایط کاشت بذر شاهی ، عمق کاشت شاهی ، فیلم کاشت شاهی ، فیلم کاشت شاهی در گلدان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جشنواره ویژه فروش نهال و گیاهان آپارتمانی ( مشاوره و ارسال رایگان ) : 09055304586