تفاوت میان پسته ی ایرانی، آمریکایی و ترکی

تفاوت میان پسته ی ایرانی، آمریکایی و ترکی

پسته

نوعی آجیل سبز و روشن است که همه چیز را شادتر نشان می دهد. در بعضی از کشورها به
به عنوان میوه ای شاد یا خندان شناخته می شود. در واقع ، وقتی پوسته سخت باز است
به شکل لبخند در می آید. اما این میوه خواص بیشتری نسبت به شکل خوب آن دارد. پسته
این یک نیروگاه مغذی و حتی یک قهرمان جهان است. نام انگلیسی پسته در واقع از فارسی گرفته شده است. بادام نیز نامیده می شود
سبز نیز شناخته می شود. پسته در واقع با فرهنگ ایرانی آمیخته شده و تقریباً در
همه جنبه های زندگی ایرانی وجود دارد. پسته در همه داستان ها ، ادبیات ، اعتقادات ، سنت ها و همچنین مراسم هایی مانند نوروز
و شب یلدا نقش مهمی دارد. حتی در عروسی و مراسم خاکسپاری نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

این میوه میتواند در شرایط آب و هوایی بسیار سخت مانند زمستان های بسیار سرد و تابستان های خیلی گرم کشت شود. این دما در تابستان میتواند بین منفی 15 درجه تا 45 درجه سلسیوس متغیر باشد به همین دلیل است که مناطق بیابانی برای رشد آن مناسب است. در حال حاضر ایران در لیست تولید کنندگان پسته با کیفیت بالا در صدر قرار دارد با تولید 400 هزار تن پسته. تحقیقات نشان میدهد که بیشتر از شصت درصد پسته ها در تولید بستنی و گز استفاده میشود. پسته به صورت بو داده نیز مصرف میشود.این میوه ی خشک دارای خواص بسیاری
برای سلامتی است که یکی از آن ها کاهش کلسترول خون در بدن است. پسته ها حاوی آنتی اکسیدان
هستند که برای سلول های پوستی مناسب است. بیشترین ویتامینE  در دانه هایی یافت میشود که چندین خاصیت دارند.

چرا پسته ی ایرانی؟

پسته ایرانی

در حال حاضر ایران با تولید چندصد هزار تن محصول باکیفیت در
صدر لیست تولید کنندگان پسته قرار دارد. پسته ی ایرانی مزایای متعددی دارد که آن
را از رقبا متمایز میکند. چهار نوع پسته ی اصلی برای مشتریان وجود دارد. علاوه بر
آن، محتوای گوشتی بالاتر، ارزش بیشتری نیز دارد. طعم پسته ی ایرانی در جهان معروف
است. این طعم با بو دادن پسته در دمای بالا، بهتر هم میشود. بو دادن پسته در دماهای
بالا، باعث از بین رفتن هرگونه آلودگی باکتریایی که ممکن است در محصول وجود داشته
باشد، میشود.

لیست زیر 5 مزیت عمده ی پسته ایرانی را شرح میدهد:

-تنوع

انواع مختلفی از پسته ی ایرانی وجود دارد که چهار نوع آن
وارد تجارت جهانی شده اند که عبارتند از: پسته فندقی(40 درصد از باغ های پسته) – کله قوچی(20 درصد) – اکبری(15 درصد) – و احمد آقایی(12 درصد). هر
نوع پسته دارای خواص و طعم مختص به خودش است.

-میزان مغز بیشتر:

پسته ایرانی دارای مقدار مغز بیشتری نسبت به پوسته است به
این معنی که خریدار مقدار مغز بیشتری را به ازای همان مقدار وزن خریداری میکند.

-خاصیت بوداده شدن:

با توجه به میزان روغن اشباع نشده ی بالاتر، پسته ی ایرانی
این ظرفیت را دارد که بین دماهای 160 تا 180 درجه ی سلسیو بو داده شود. بودادن
خوب، طعم منحصر به فردی را به ارمغان می آورد در حالی که همه ی باکتری های زنده ی
میوه ی خام را نیز نابود میکند.

واضح است که بودادن در دمای 120 درجه که توسط برخی
کارشناسان توصیه شده است، دو مزیت بالا را به ارمغان نخواهد آورد.

-طعم:

در طول یک دوره ی طولانی، برتری طعم پسته ی ایرانی برای
مصرف کنندگان آن در سرتاسر جهان اثبات شده است. هر چهار نوع پسته ی ایرانی دارای
طعم منحصر به فرد و خواص متمایز خود هستند.

-قابلیت خرید و فروش:

تعداد زیاد از تولیدکنندگان، خریداران، صادرکنندگان و وارد
کنندگان پسته ی ایرانی، شرایط رقابت شدید را در بازار ایجاد میکند. در نتیجه فرصت
های تجارت عادلانه تر و فروش پسته ایران ایجاد میشود. در غیاب شرایط رقابت عالی،
بازار ممکن است با قیمت گذاری و دستکاری بازار توسط بازیکنان نفوذی رو به رو شود.

پسته آمریکایی

پسته امریکایی در حال حاضر ایالات متحده آمریکا با تولید 231 هزار تن، درلیست تولید کنندگان پسته دوم است.

در طی سال های 1880 ، پسته های وارداتی به آمریکا بسیار
محبوب بودند، به خصو برای مهاجران خاورمیانه ای. پس از سال ها آزمایش، مفهوم پسته
ی آمریکایی تبدیل به یک واقعیت شد. گسترش محصول جدید و کاشت آن در سرتاسر
کالیفرنیا در دهه 1960 و سپس در آریزونا و نیومکزیکو ظاهر شد. پسته های آمریکایی
بسیار شبیه پسته های ایرانی هستند اما تفاوت کمی در کیفیت، اندازه و البته قیمت
دارند.

پسته ترکی

پسته ترکی
پسته ی ترکی تنوعی از انواع پسته است که در ترکیه به وجود

آمد و اکنون در ترکیه و سایر مناطق جهان می روید. ترکیه یک تولید کننده قدرتمند در
تولید پسته است و در رتبه ی سوم لیست قرار دارد. مغز پسته ی ترکیه ای کمی کوچک تر
از انواع دیگر پسته است. این پسته به عنوان پسته انتپ (Antep) شناخته
میشود که از اسم پسته در زبان ترکی نشات میگیرد.

پسته هایی که درایالات متحده رشد میکنند، مغز بزرگتری تولید
میکنند. باز کردن پسته ی ترکیه ای نیز کمی سخت تر از انواع دیگر است زیرا پوسته ی
آن باریک تر، سخت تر و بلند تر است و هنگام خشک و برشته شدن نیز زیاد باز نمیشود.

طعم پسته ی ترکی به طور گسترده در مقایسه با گونه های دیگر(به استثنای گونه ایرانی) برتر دارد و گران قیمت تر از پسته ی آمریکایی است. این پسته شیرین ترین و قوی ترین طعم را در بین همه ی انواع پسته دارد . این ویژگی آن به وسیله ی بو داده شدن افزایش پیدا میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *