مراحل کاشت پسته

مراحل کاشت پسته

کاشت و پرورش پسته یک فرآیند طولانی مدت است که به صبر و تحمل زیادی نیاز دارد. درختان پسته از 8 سالگی شروع به باردهی می کنند. البته این درختان فقط پس از پانزده سالگی میوه کامل می دهند. بنابراین اگر صبور باشید می توانید درخت پسته خود را در هوای گرم و خشک بکارید.

اگر قصد کاشت درخت پسته را دارید ، می توانید یک نهال بخرید یا با کاشت بذر کار را شروع کنید.

مرحله اول: کمک به جوانه زدن بذرها

 1. خرید دانه های خام پسته

مغز پسته خام

بهتر است برای تهیه دانه های پسته به فروشگاه هایی که بذر
گیاهان و درختان را می فروشند مراجعه کنید اما اگر این امکان برای شما وجود ندارد
می توانید دانه های خام پسته را از خوار و بار فروشی ها نیز تهیه کنید. البته توجه
داشته باشید که دانه های پسته به هیچ وجه  بوداده و نمکی نباشند.

  • توجه داشته باشید که نمی توان جنسیت درخت را در ابتدا شناسایی کرد. تنها زمانی جنسیت درخت مشخص خواهد شد که 8 سال از عمر از عمر درخت گذشته باشد.
  • تنها درختان پسته ماده میوه می دهند. البته این درختان برای گرده افشانی به درختانی نر احتیاج دارند.پس برای بالا بردن این احتمال که هم درخت نر داشته باشید هم ماده چندین بذر یا نهال بکارید.
  • البته اگر یک نهال پیوند زده خریداری کنید؛ جنسیت درخت مشخص خواهد بود زیرا جنسیت درخت با درختی که از آن پیوند گرفته شده است یکسان است.

2. یک دستمال حوله ای مرطوب را داخل کیسه ای پلاستیکی قرار
دهید.

دستمال حوله ای و کیسه پلاستیکی

یه دستمال حوله ای مناسب سایز کیسه ی پلاستیکی خود تا کنید
و داخل پلاستیک قرار دهید و میزان مناسبی از آب ( به میزانی که فقط دستمال حوله ای
مرطوب شود ) اضافه کنید. میزان آبی که استفاده می کنید به میزان جذب دستمال بستگی
دارد.

3. دانه های پسته را به کیسه ی پلاستیکی اضافه کنید.

قرار دادن مغز پسته در کیسه پلاستیکی

نباید دانه های زیادی را در یک کیسه قرار دهید. حداکثر 5
دانه پسته را در یک کیسه قرار دهید. بعد از قرار دادن دانه ها چند حفره روی کیسه ی
پلاستیکی خود ایجاد کنید یا در کیسه را به خوبی نبندید.

  • پس از قرار دادن دانه ها، حداقل یک هفته منتظر بمانید تا دانه ها جوانه بزنند.
  • کیسه های پلاستیکی را در دمای اتاق و در محلی نگه دارید که توسط کودکان و یا حیوانات خانگی آسیب نبینند.

4. هنگام مشاهده ی جوانه ها، دانه را جا به جا کنید.

کاشت دانه ی جوانه زده

جوانه ها مانند رشته های کوچک و سبز به نظر می رسند. پس
مشاهده ی جوانه؛ دانه را از کیسه پلاستیکی خارج کنید. باید هر بذر را در لیوان
یکبار مصرف پلاستیکی که از خاک پر شده است، قرار دهید. جهت زهکشی مناسب حفره هایی
را در انتهای لیوان ایجاد کنید و آن ها را به اندازه ای که خاک مرطوب شود آبیاری
کنید.

  • همانطور که بذر پسته بزرگ و بزگتر می شود باید آن را در ظرف های بزرگتری قرار دهید تا زمانی که آماده ی کاشت شود.

5. به جای خرید بذر یک نهال پیوند زده شده بخرید

نهال پسته

اگر نمی خواهید منتظر جوانه زنی بذرها بمانید و یا اگر می
خواهید مطمئن شوید که درخت شما ماده است و میوه می دهد می توانید یک نهال پیوند خورده
را بخرید.

مرحله دوم: کاشت و رشد درختان

1. برای کاشتن
درخت پسته ی خود سوراخی حفر کنید.

آب و هوا و دمای مناسب پسته

حفره ایجاد شده باید دوبرابر اندازه ی ریشه ی نهال باشد. عمق
حفره باید یه گونه باشد که ریشه ها به راحتی پخش شوند.

  • قبل از کاشت درخت خود باید مطمئن شوید در محلی که درخت را می کارید، آب و هوای آن منطقه برای درخت پسته مناسب باشد. این درخت با آب و هوای گرم و خشک سازگار بوده در مناطق مرطوب به خوبی عمل نمی کند.
  • لازم به ذکر است که در طول زمستان های سرد درختان پسته نیز در دوره ای خواب زمستانی دارند و این امری طبیعی است.

2. گیاه ( نهال ) را در حفره قرار دهید.

هنگام قرار دادن نهال در خاک مطمئن شوید که گیاه در عمودی
ترین حالت ممکن قرار بگیرد.

3. حفره را پر کنید.

پر کردن حفره با خاک

سنگ ها، گیاهان و علف های هرزی که احتمالا هنگام کندن زمین
در بین خاک بودند را از خاک جدا کنید زیرا؛ این نوع موانع در خاک می توانند مانع
رشد گیاه شوند. حال حفره را پر کنید.

4. هر ماه درخت خود را عمیقا آبیاری کنید.

درختان پسته به آب و هوای گرم و خشک عادت دارند و به آبیاری
روزانه احتیاج ندارند. فقط کافی است هر ماه عمیقا درخت خود را آبیاری کنید. اگر متوجه
شدید که برگ های درخت شروع به زرد شدن می کنند؛ این بدان معناست که میزان آبیاری
زیاد بوده و باید کمتر به آن آب بدهید.

  • باید آبیاری به درختان پسته ی خود را در اواسط آبان ماه متوقف کنید. اینکار به آن ها اجازه می دهد تا برای خواب زمستانی خود آماده شوند.

مرحله سوم: برداشت پسته

1. درختان را تکان
دهید

برداشت محصول با تکان دادن درخت

همانطور که می دانید میوه پسته هنگامی که رسیده می شود
پوسته ی آن باز شده و مغز داخل آن از رنگ سبز به رنگ سبز مایل به قرمز تبدیل می
شود. وقتی که میوه درخت رسیده شد باید آنها را برداشت کرد. زیرا میوه های رسیده در
برابر بیماری ها آسیب پذیر هستند. تکان دادن درخت برای برداشت پسته های رسیده کافی
است. اگر پسته ها رسیده باشند خود به خود از شاخه ها سقوط می کنند.

  • برای جمع آوری راحت تر پسته ها می توانید قبل از تکان دادن  می توانید از یک پارچه استفاده کنید که تمام پسته هایی که سقوط می کنند درون پارچه بی افتند.
  • لازم به ذکر است که درخت پسته به گونه ای است یک سال میوه ی آن بزرگ و سال بعد میوه ی آن کوچک تر بوده و این روند طبیعی است.

2. میوه ی پسته را جهت اطمینان از نبود کپک ( کپک قارچی ) کنترل کنید.

وجود کپک در پسته

از آنجا که پسته هنگام
رسیده شدن پوسته ی آن باز می شود؛ در برابر بیماری ها و قارچ ها آسیب پذیر خواهد
بود.

3. لذت ببرید!

چه برای مصرف خود پسته را برداشت
می کنید و چه برای مصارف تجاری به هر حال به ثمر نشستن زحمات چند ساله ی شما بسیار
لذت بخش خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *